Inregistreaza-te
Client nou?

ISTORIC

La inceputul secolului XX Juan Baque Fargas detinea un magazin de marfuri coloniale in centrul orasului Bilbao. La acea vreme i s-a permis gestionarea si vanzarea de cafea. Din acel moment, familia Baque pune bazele unei stanse relatii cu cafeaua. Ulterior, doi dintre fiii lui Juan Baque, Emilio si Francisco, vor deveni responsabilii afacerii, creând Compania Vaduva si Fiii lui Juan Baque.


La mijlocul secolului al XX-lea, familia si-a mutat afacerile in Durango, un oras infloritor in zona basca Vizcaya, aflat in plina crestere economica. In Pinondo, foarte aproape de actualul hotel Durango, au pus pe roate o afacere cu lame, pile si ustensile, alaturi de o mica fabrica de prajire si ambalare a cicorii, in Barencalle. Era in anul 1968, iar Cafes Baque incepea sa fie o marca cunoscuta in lumea cafelei.


In 76 s-a produs cea mai importanta mutare a localizarii firmei, unde astazi de afla sediul sau principal. Cafes Baque comunica In toti acesti ani, Cafes Baque a crescut si a introdus noi utilaje de ambalare si prajire, precum si noi silozuri pentru cafea verde, cu o capacitate mai mare, pentru a fi astazi prezent printre primele 10 locuri in topul spaniol al industriasilor ce se ocupa de prajirea cafelei.